Till Startsidan

JAVA

Vad är java?
Java är ett programmeringsspråk som kan användas till bl.a. hemsidor. Java och JavaScript förknippas ofta som en och samma sak, vilket inte alls är fallet. Javas enda likhet med JavaScript är namnet, inget mer.
När java gjordes visste man inte att det skulle bli så populärt på webben, det var faktiskt till för elektroniska apparater, t.ex. diskmaskiner, brödrostar etc.
Vad kan man då göra med java?
Jo, man kan t.ex. skapa små applets på sin sida. Dessa applets kan dock inte fungera utan en .class-fil, som man lägger på sin server och kan anropa från sin hemsida.

Vissa applets tar lång tid att ladda, andra mindre, och om en applet är dåligt skriven, ja då kan webbläsaren t.o.m. krascha. Personligen tycker jag inte om java på hemsidor, det känns lite onödigt ibland, speciellt om appleten bara är där som en "snygg" funktion, och inte ska användas till något vettigt.
En annan sak man bör tänka på är att alla webbläsare inte kan köra java, och inte nog med det, vissa som kan köra dem vill inte. De tar bort möjligheten att köra java i sin webbläsares inställningar, t.ex. för att de anser att java kraschar webbläsaren för ofta, tar lång tid, är onödiga etc.

Java är ett "plattformsoberoende" språk, alltså fungerar dina applets både på en PC, MAC, UNIX, Windows, ja, på allt. Det enda som är kravet för att kunna köra appletsen på sidan är en webbläsare som kan hantera java, t.ex. Netscape 3.0 eller Internet Explorer 3.0 eller bättre av respektive läsare.
En fördel som java har är att det inte kan skriva till hårddisken, detta bidrar att man inte kan få något virus om man surfar till en sida som har applets.

Javaapplets kan man infoga på sin vanliga hemsida, alltså sin .htm(l)-fil. Man skriver in appleten med koden <APPLET></APPLET> En applet kan ha många olika attribut, vilka jag inte ska gå igenom i denna guide.Copyright © Omid Rouhani 1997-2022; Alla rättigheter reserverade.
Guider: [ HTML guide ] - [ JavaScript guide ] - [ DHTML guide ] - [ Perl guide ] - [ Sitemap ]
ニューバランス 574 スニーカー iphone5 カバー ディズニー ニューバランス 996 ニューバランス 1300 ニューバランス 574 スニーカー 梨花 ニューバランス 996 iphoneケース ブランド iphone5s ケース ブランド iphone5s ケース アディダス アイフォン5 ケース ケイトスペード