Till Startsidan

JAVASCRIPT.NU FÖR SKOLOR

Under årens lopp har det hänt att lärare mailat mig och frågat om de fått använda JavaScript.nu's material i utbildningssyfte. För dem som vill att eleverna ska få använda JavaScript.nu's sidor på www.JavaScript.nu som litteratur så är det inga som helst problem. Vill man även ha tillstånd att printa ut sidorna så att eleverna inte ska behöva surfa in på www.JavaScript.nu så går detta också bra, fast då vill jag att läraren mailar mig först och talar om detta.
För att beskriva vilka rättigheter man har att använda JavaScript.nu's innehåll i utbildningssyfte har följande avtal tagits fram:

  Följande avtal gäller ENDAST för:
 • Kurser på grundskolor, gymnasieskolor, komvux, högskolor och universitet.

  Materialet på JavaScript.nu får användas helt gratis i utbildningssyfte under följande förutsättningar:
 • Innan detta avtal gäller måste du ha meddelat mig att du har för avsikt att använda materialet på JavaScript.nu för din undervisning och ha fått detta godkänt. Meddela gärna skolans namn, lärarens namn samt antalet klasser som ska använda sig av JavaScript.nu's material. Detta för att jag ska veta vilka skolor som har använt materialet. Utöver detta finns inga krav eller kostnader för att använda materialet på JavaScript.nu till undervisningen.
 • Materialet får endast ges ut i pappersform. Innehållet i sidorna får under inga omständigheter lagras i något annat medium, t.ex. lagras på skolans server, kopieras till en zip-fil eller klistras in i ett word-dokument. Kursdeltagaren ska alltså endast kunna läsa materialet (1) från det printade pappret och (2) via www.JavaScript.nu.
 • Du får printa ut hur många sidor som helst från JavaScript.nu. Tänk dock på att:
  • Den sida som printas ut ska printas ut direkt från webbläsaren. Texten/Layouten får inte modifieras innan utskrift (exempelvis får inte logo, annonser, sidfot, eventuell adress till dokumentet etc. tas bort, utan sidan ska ha samma innehåll som internetsidan).
  • Kursdeltagaren ska från pappret kunna förstå att texten kommer från JavaScript.nu. Oftast finns adressen till dokumentet som printats ut längst upp eller längst ner på papperet. Om detta inte finns så måste kursdeltagaren ha tillgång till det första eller det sista pappret i utskriften (i de fall dokumentet resulterar i flera papperssidor) så att han/hon genom logon (längst upp på varje sida) eller genom copyright-texten (längst ner på varje sida) ska kunna förstå att sidan kommer från JavaScript.nu.

  Avtalets varaktighet:
 • Efter att du mailat JavaScript.nu och talat om att du har för avsikt att använda materialet som finns på JavaScript.nu och du fått ett godkännande (vanligtvis någon dag senare) så kan du fritt utnyttja detta avtal och i utbildningssyfte printa ut valfritt antal sidor på JavaScript.nu.
 • När du mailar för att få ett godkännande talar du om för hur många klasser material ska printas ut. Avtalet gäller sedan för dessa klasser. Vill du nästa år använda JavaScript.nu's material för nya klasser måste en ny förfrågan göras genom att kontakta JavaScript.nu.

Har du frågor om detta avtal är du hjärtligt välkommen att maila och fråga. Tänk på att kontakta JavaScript.nu innan du använder dig av detta avtal och printar ut något.Copyright © Omid Rouhani 1997-2022; Alla rättigheter reserverade.
Guider: [ HTML guide ] - [ JavaScript guide ] - [ DHTML guide ] - [ Perl guide ] - [ Sitemap ]